Aktuelle og kommende Marvel udgivelser på dansk

by | Nov 19, 2021 | Artikler | 0 comments

Det er blevet tid til, at kigge på nogle aktuelle og kommende Marvel-udgivelser på dansk. Faraos Cigarer og Forlaget Fahrenheit fortsætter deres relancering/udgivelsesrække af Marvel på dansk, der året ud byder på nye såvel som gamle kendinge.

Det var glædelige, da de to forlag i slutningen af sidste gik sammen om, at give Marvel i danske oversættelser endnu et skud. Siden har vi fået en blanding af forholdsvis nye titler og serier, som Bloodpool, Spider-Man af Dan Sloth, Black Widow. Ms. Marvel og Guardians of the Galaxy. Nogle ældre, som Old Man Logan, samt en “klassiker”-linje, der indtil videre har fokuseret på kosmisk Marvel.

De nye, aktuelle titler, som allerede er ude, men som jeg ikke har fået omtalt, koncentrerer sig om titler fra de seneste 15 år. De kommende blander nyt og gammelt, klassikeren kigger væk fra kosmos og dykker ned i New Yorks beskidte 80er gader.

Er allerede udkommet

The Vision: Næsten Menneskelig

Vi lægger ud med en af flere serier, som jeg tidligere har været omkring her på Kathoom. I dette tilfælde Tom Kings fremragende forstadsdrama om The Visions, Avengers Vision og hans kunstigt skabte families forsøg på at leve en normal tilværelse i en amerikansk suburb. Det ender, naturligvis i et mareridt, der får American Beauty til at fremstå, som ren idyl.

Kings mini-serie handler ikke kun om de sædvanlige troper og klichéer, som “hvad vil det sige at være menneske/menneskelig?”, “hvad er normalt og er det værd, at stræbe efter” osv., der er mere på spil her. Meget af det ligger mellem linjerne, i det usagte og i “stemninger”, selve plot og historie er ganske klassiske “forstads-idyl = mareridt”.

For mig handler Kings Vision lige så meget om familien, drømmen herom og hvad det vil sige, at være en familie. Hvor langt man vil gå, ofrene man bringer og om det er det hele værd. Det handler også om, at se superhelte fra en anden og ny vinkel, heller ikke et ukendt fænomen i nyere tegneserier. Men, det bliver aldrig meta eller for konceptuelt.

Det er, når alt kommer til alt en forholdsvis jordbunden historie. Som er meget anbefalelsesværdig, hvis man trænger til et lidt anderledes bud på en superhelte-serie. Man skal dog være opmærksom på denne danske udgivelses nummering, du får ikke alle seriens 12 hæfter her, men kun de første 6. Til gengæld er prisen på 168 kr. ganske rimelig.

Se mere HER.

De Fantastiske 4: Broen

De to forslag forsøger sig også med et lille sats, en titel der tidligere har haft det lidt svært og en ujævn udgivelseshistorie på dansk. I De Fantastisk 4: Broen får Jonathan Hickmans roste tid på serien en chance for, at vende sagerne for Marvels first family., her fra begyndelsen 2009.

Broen samler: Dark Reign: Fantastic Four 1-5, Fantastic Four 570-578 og Dark Reign: The Cabal One-Shot. Det er titler, som ikke siger mig noget, da jeg kun er bekendt med Hickmans “runs” omdømme, det er ikke noget jeg selv har stiftet bekendtskab med. Men, 380 sider for 298 kr. kunne måske godt friste.

Lidt pebret prissat appetitvækker eller fair pris for et mættende måltid?

Se mere HER.

Avengers: Jordens Mægtigste Helte

Et mere sikkert kort, må man formode? Avengers er her, der og alle vegne pga. revitaliseringen af gruppen med deres prominente position i MCU. De var, efter nogle år som en maginaliseret Marvel serie, med en masse mislykkede forsøge på reboots op gennem 90erne, dog også på rette spor i tegneserie udgaven.

I denne, med sine 348 kr. den hidtil dyreste udgivelse fra Faraos og Fahrenheit, får man mist-00ernes  Avengers: Earth’s Mightiest Heroes 1-8 og Avengers: Earh’s Mightiest Heroes II 1-8 af Joe Casey, Scott Kolins, Will Rosado og Tom Palmer. Endnu en serie, som jeg ikke har læst, ej heller er bekendt med, så den kunne, udover prisen, godt lokke. Knap 350 kr. ER mange penge, men man får så også 16 hæfter på dansk og sikkert i den vanlige ret flotte indpakning.

Serien har dog en lidt blandet modtagelse/anmeldelser på Goodreads, hvis man kan bruge den slags læser generede bedømmelser til noget. Så, det må være en forsigtig anbefaling?

Se mere HER.

Secret Wars 2015

Endnu en Hickman, der åbenbart er blevet lidt en go-too guy i denne omgangs udgivelser fra de to danske forlag? Og sikkert også endnu et nogenlunde sikkert kort, hvor man ganske hæderlige 248 kr. får Secret Wars 0, samt Secret Wars 1-8, der oprindeligt udkom i 2015.

Serien ligger i forlængelse af Avengers og New Avengers’ Time Runs Out historie, og fungerer både som et recall af den oprindelige Secret Wars fra midt-80erne, samt en ødelæggelse/oprydning/nulstilling af hele Marvel universet. Ligesom den runder Hickmans De Fantastiske 4 forløb af, som vi altså fik begyndelsen på i førnævnte Broen.

Hey, sammenhæng og kontinuitet, i hvert fald på papiret, jeg kan lide det! Det signalerer da, selvom jeg er klar over at kontinuitet i tegneserier er en bøjelig størrelse, at der er tænkt lidt over tingene fra udgivernes side.

Desuden virker serien, med al snak om multiverser som en del af MCU, som en timing mæssigt “klog” og relevant udgivelse.

Se mere HER.

Thor: Gudeslagteren

Endnu en historie, som jeg allerede skrevet om og anmeldt her på siden. Begyndelsen af Jason Aarons med rette roste favntag om Thor karakteren og myten. Som han skulle komme til, i adskillige afskygninger, krumspring og udflugter at bruge det meste af et årti på, at fortælle færdig.

Det storslåede helte epos, der følger flere inkarnationer og versioner af Tordenguden, over og på tværs af tid, kulminerer i War Of the Realms Cross Over eventen. Det her er den spæde start. Men, det skal man bestemt ikke kimse af. Aaron kommer stærkt fra land med fortællingen om den tragiske Gorr, Gudeslagteren.

En ambitiøs og gribende indledning, som bringer Thor fra 3 forskellige tidsperioder i spil og konfronterer dem med, hvad det vil sige at være en gud. Og konsekvenserne af gudernes eksistens og handlinger. Det ER virkelig en fremragende start, der sætter scene og slår tonen and for alt der følger. Og samtidig leverer en stærk, afrundet lille fortælling.

Se mere HER.

Kommende Marvel-titler på dansk

Captain America: Winter Soldier

Ed Brubaker og tegner Steve Epting redefinerede Captain America under deres roste, og nu næsten ikoniske arbejde på titlen i midt-00erne og en årrække frem. Ikke mindst ved, at reconne og uddybe karakterens baggrundshistorie en smule. Ikke ændrer de helt grundlæggende ting, men opdateringer og justeringer.

Og så introducerede de Bucky Barnes, der ellers var død og begravet, som værende The Winter Soldier. En figur, der både har spillet en større rolle efterfølgende i MCU og tjent gode penge for Marvel generelt.

Jeg haft læst de første 25 hæfter i Brubaker serien digitalt, op til Civil War begynder. Tænkte det var et godt sted, at tage en pause. Den er glimrende! Ikke mindst starten og hele forløbet med The Winter Soldier er velfortalt, godt plottet og medrivende.

Nu kan man så få fornøjelsen af de første x numre i serien, i denne opsamling. Den bør være obligatorisk læsning for enhver Marvel fan, også hvis man ligesom jeg, har været lidt lunken overfor Captain America som karakter.

Se mere HER.

Daredevil: Genfødt

Jeg har tidligere i år, som en del af min tur gennem Marvelklubbens udgivelser gennemgået Daredevil: Born Again ganske indgående (del 1 + del 2). Eller, den mini-serie Frank Millers legendariske forløb, der udkom i Daredevil # på amerikansk, som Interpresse på dansk udsendte i 4 blade i 88/89.

Derfor vil jeg heller ikke gå i dybden med historien om Matt Murdocks fald og genrejsning. Og gentage mine pointer om dens fortræffeligheder, og enkelte svage punkter. Men, blot konstatere at det er glædeligt, at et nyt publikum kan nu får adgang til denne klassiker på dansk.

Og at alle andre tosser nu kan bruge sparepengene på, at købe endnu en (sikkert flot indbundet) udgave af samme.

Se mere HER.

De kommende udgivelser fra Faraos Cigarer og Fahrenheit er på gaden i slutningen af året, men kan allerede forudbestilles med levering i begyndelsen af december.

Og nej, jeg får ikke kommission, eller har anden forbindelse til Faraos og Fahrenheit, det her er ren service. Men, vi kan vel alle blive enige om, at jeg burde få noget free shit?!